fbpx
Selecteer een pagina

Tijdens de JobVillages by Regiotalent kan je niet alleen terecht voor een bezoekje aan tientallen werkgevers uit de regio, voor een professionele foto voor je cv of LinkedIn-profiel en voor deskundige cv-analyse en loopbaanadvies, in Roeselare en Mechelen kan je ook de workshop “Hoe efficiënt solliciteren” van Actief Interim volgen.

“Veel mensen weet niet hoe ze een correct cv moeten opstellen. Door hen tijdens de workshops tips and tricks aan te reiken, helpen we hen om hun sollicitatieproces te verbeteren. We hebben het zowel over de sollicitatiebrief en het cv als over het sollicitatiegesprek”, vertelt Trui Goderis van Actief Interim.

De brief en het cv zijn vaak de eerste kennismaking voor de recruiter. Correctheid, zowel inhoudelijk als op vlak van taal, beknoptheid, overzichtelijkheid en relevantie voor de beoogde job zijn erg belangrijk.

Word je uitgenodigd voor een gesprek, zijn een goede voorbereiding en een juiste houding van cruciaal belang. “Je kan maar één keer een eerste indruk maken”, stelt Trui Goderis. “Je houding, je voorkomen en kleding zijn dus belangrijk. Ook een goede voorbereiding op het gesprek is van kapitaal belang. Een gesprek voorbereiden betekent meer dan de jobomschrijving nog eens doornemen en eens de surfen naar de website van het bedrijf in kwestie.”

De workshops vinden plaats tijdens de JobVillages van dinsdag 2 oktober in Technopolis Mechelen en van donderdag 4 oktober in Schiervelde in Roeselare. De JobVillage loopt telkens van 14 tot 18u, de workshop start om 15u. Info: www.jobvillage.be

Cookie Instellingen