Op dinsdag 9 oktober 2018 staat de laatste JobVillage van dit najaar op het programma. Tussen 14 en 18u kan je in Waregem Expo terecht bij tientallen werkgevers. Specialisten van vind! onderwerpen jouw cv desgewenst aan een analyse.

“We merken vanuit de praktijk een positieve trend met betrekking tot de opmaak van het cv. Er wordt meer aandacht besteed aan de vormgeving: hier en daar een kleurtje, een mooie foto, een originele lay-out,… dat werkt! Een eerste indruk is snel gemaakt. Beschouw je cv als een visitekaartje en hecht er de nodige aandacht aan.”, vertelt Kim Eerebout van vind!

Een cv hou je ook altijd best zo beknopt en relevant mogelijk. Je hoeft er geen roman van te maken. Maximaal twee pagina’s is de richtlijn. “Je opleidingen en werkervaringen orden je best chronologisch, met de recentste ervaringen bovenaan. Op die manier kan de recruiter je cv makkelijker scannen. Mochten wat minder recente ervaringen belangrijker zijn voor een bepaalde job, kan je die nog wel steeds wat benadrukken en verder uitwerken”, zegt Kim Eerebout nog.

Niet alleen je competenties en ervaringen zijn belangrijk, ook je persoonlijkheid mag je best tot uiting laten komen in je cv. “De persoon achter het cv bekijken is voor rekruteerders ook van belang. Aardt de persoon in een groot of klein bedrijf? Je hobby’s vermelden op je cv, is dus zeker relevant. Het toont bijvoorbeeld je sportiviteit, uithoudingsvermogen, organisatietalent, creativiteit, engagement, leiderschap en zin voor initiatief aan.”

Nog meer tips voor een beter cv vind je op dinsdag 9 oktober van 14 tot 18u op JobVillage Waregem in Waregem Expo. Schrijf je snel – en gratis – in op www.jobvillage.be.