fbpx
Selecteer een pagina

Op de JobVillages kan je niet alleen tientallen werkaanbieders ontmoeten, je kan er ook terecht voor een cv-analyse, loopbaanadvies, uiteenzettingen en gratis workshops met tal van tips en tricks om jouw sollicitatie nog succesvoller te maken.

  1. Het Poetsbureau

Het Poetsbureau legt uit wat het betekent om een Ster te zijn. Met 67 kantoren en meer dan 6.250 werknemers is Het Poetsbureau een van de grootste dienstenchequebedrijven in Vlaanderen. Het Poetsbureau is niet alleen op zoek naar huishoudhulpen, maar ook naar consulenten. Voor elke werknemer geldt echter: je bent een ster! “Iedereen bij ons is een ster. Iedereen krijgt de kans zich te ontplooien. Loopbaanbegeleiding, zowel op het vlak van soft als van hard skills, zorgt ervoor dat we kunnen inspelen op de carrièrewensen van onze medewerkers”, vertelt Sigrid Spaas.

Het Poetsbureau voert maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. “De aandacht voor de mens staat centraal. Verder besteden we aandacht aan milieuvriendelijke poetsproducten, ergonomisch poetsen en dergelijke.”

Info: www.poetsbureau.be

Op JobVillage in Antwerpen op dinsdag 20 maart om 14u30 en in Leuven op woensdag 28 maart om 16u.

  1. Synergie

Zo geven twee ervaren Synergie-coaches op de JobVillage in Antwerpen op dinsdag 20 maart een boost aan je zelfvertrouwen tijdens het solliciteren.

“Onze ervaring leert ons dat sollicitanten nog vaak basiszaken over het hoofd zien, dat hun voorbereiding op een sollicitatiegesprek nog te wensen overlaat terwijl ze mits wat te googlen heel wat informatie over het bedrijf en de openstaande vacature(s) kunnen verzamelen”, stelt Katy Lauwaert, senior trainer – sales coach bij Synergie vast.

In de workshop die ze samen met haar collega Enya Goeminne geeft, wil ze de deelnemers alvast een aantal kapstokken geven, hen enthousiast maken om hun sollicitatie tot een goed einde te brengen. “Tijdens de workshop reiken we tal van tips en tricks aan over wat je bijvoorbeeld het best antwoordt op moeilijke vragen, hoe je een goede eerste indruk kan maken, hoe je je best voorbereidt op een gesprek, welke onverwachte vragen je eventueel kan krijgen, maar we willen de workshop vooral interactief maken: samen brainstormen, samen ervaringen delen, kortom leren van elkaar. Dat geeft je meer zelfvertrouwen. Belangrijk bij een sollicitatieprocedure is positief te blijven, te leren uit je fouten en zeker de moed erin te houden. Durf ook gerust aan de rekruteerder vragen of je het goed deed of welke tips hij of zij nog heeft voor jou. Vergeet niet dat je met één job genoeg hebt.”

Info: www.synergiejobs.be

Op de JobVillage Antwerpen op dinsdag 20 maart 2018 om 15u30.

  1. Actief Interim

Actief Interim geeft een uiteenzetting hoe je best je sollicitatie voorbereidt.

Stap 1: Stel jezelf in vraag

Een gepaste job vinden, begint met de nodige zelfreflectie. Stel je zelf een aantal vragen zoals ‘Wat vind ik belangrijk in een job?’ of ‘Welke zijn mijn kwaliteiten?’

Stap 2: Je CV

Een goed cv opstellen is minder gemakkelijk dan je denkt. Let er bijvoorbeeld op dat je beknopt weergeeft welke je competenties en kwaliteiten zij en hoe gemotiveerd je bent voor de job. Bij de opsomming van je opleidingen en werkervaringen start je steeds met de meest recente.

Stap 3: Op zoek naar vacatures

Vacatures kan je op vele plaatsen vinden. Uiteraard zijn er de gespecialiseerde jobsites zoals Regiotalent.be, maar ook op sociale media, op de websites van bedrijven en uiteraard op jobbeurzen zoals JobVillage vind je tal van werkaanbiedingen.

Stap 4: De motivatiebrief

In de wetenschap dat rekruteerders tientallen, misschien wel honderden sollicitatiebrieven krijgen, hou je je motivatiebrief best bondig en to the point. Check zeker of je geen spel- of taalfouten hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je brief meteen opvalt en de interesse opwekt van de rekruteerder.

Stap 5: Inschrijving uitzendkantoor

Je hoeft niet perse rechtstreeks bij een bedrijf te solliciteren. Een uitzendkantoor kan een hulpmiddel en steun zijn in jouw zoektocht naar een gepaste job. Een inschrijving bij een uitzendkantoor is eigenlijk al een sollicitatie op zich vermits je ten aanzien van de consulent(e) moet aantonen welke je sterktes en zwaktes zijn en welke functies je wenst uit te oefenen.

Info: www.actief.be

Op JobVillage Leuven op woensdag 28 maart om 15u.

Cookie Instellingen