fbpx
Selecteer een pagina

Tijdens onze JobVillage van donderdag 27 september in Kinepolis Gent kan je bij heel wat werkaanbieders aankloppen voor een gesprekje of je cv er achterlaten. Loop dan best eerst even langs bij de stand ‘CV-analyse’, waar een expert van QJobs je cv gevoelig beter kan maken.

“De grootste fouten die in cv’s worden gemaakt, zijn schrijffouten en daar zijn bedrijven allergisch aan. Lees je cv dus zeer grondig na en laat iemand anders je cv ook eens bekijken”, steekt Véronique Van den Bergh van QJobs van wal.

Eerlijk duurt het langt. Het is een spreekwoord dat niet alleen in het dagelijkse leven telt, maar ook tijdens je zoektocht naar werk. “De data die je vermeldt in je cv moeten kloppen. ‘Gaten’ in je cv verdoezelen is echt geen goed idee. Rekruteerders checken de informatie die je geeft, bijvoorbeeld op sociale media. Als er gelogen wordt, is je kans verkeken”, benadrukt Véronique.

Je kan ook best eerlijk zijn over jezelf, je troeven en vaardigheden, maar ook je tekorten. “Maak een korte SWOT-analyse (Strengths, Weaknesses, Opportunities & Threats) van jezelf. Sterktes zijn uiteraard belangrijk, maar je zwaktes onderkennen en tonen dat je bereid bent daaraan te werken, geven de rekruteerder een gevoel van vertrouwen en gedrevenheid.”

Een cv is ook best kort en bondig en dient in de eerste plaats om de interesse van de rekruteerder te wekken. “Je kan je cv ook best aanpassen aan de functie waarvoor je solliciteert. Zowel inhoudelijk als vormelijk. Solliciteer je bijvoorbeeld in de grafische sector, dan kan je een cv maken waaruit je grafische vaardigheden blijken. Inhoudelijk heeft het weinig zin om al je interimjobs te vermelden. Je kan beter wat uitweiden over een bepaalde job, die aansluit bij de specifieke vacature die je interesseert”, raadt Véronique nog aan.

Nog wat tips nodig? Kom dan zeker langs in Gent. Schrijf je hier gratis in.

Cookie Instellingen