fbpx

Je cv mag vandaag best wel flitsend zijn. Je moet onmiddellijk scoren met inhoud en met looks. Op zoek naar tips waarmee je op dat vlak kan scoren? Deze 5 dingen klinken recruiters anno 2021 alvast als muziek in de oren.

Je bent een digital native

Je voelt je als een vis in het water op het vlak van IT, internet, sociale media en alle courante software en platformen. Je smartphone is er voor je agenda, projectbeheer, werkoverleg, … Voor alles, zeg maar. Kortom, er is voor jou geen leercurve meer wanneer het op de digitale wereld aankomt. Dat is gesneden koek voor de recruiter die zich vervolgens op jouw kernvaardigheden kan concentreren.

Je bent multi-inzetbaar

Als er één ding is waar recruiters vandaag een hekel aan hebben, dan is het een one trick pony. Dat is iemand die professioneel maar één ding kan en dat waarschijnlijk ook heel goed kan. Dat is echter niet langer genoeg. Laat in je cv dan ook zien dat je professioneel van heel wat markten thuis bent. Volgens de online hr-site HR.Square zetten steeds meer werkgevers hun medewerkers immers liefst in voor verschillende functies binnen het bedrijf. Sterker nog: volgens HR.Square zou 60 procent van de werkgevers zijn werknemers inzetten voor verschillende taken. Employability is daarbij het toverwoord. Dat is de mogelijkheid om jou op meerdere terreinen efficiënt in te zetten.

Je kan autonoom werken

Voortgaand op die multi-inzetbaarheid betekent dat ook dat je autonoom kan werken. Kortom, je bent een gemotiveerde plantrekker die geen schrik heeft wanneer zijn baas vraagt of hij wil starten in een nieuwe functie binnen het bedrijf. Je pakt die kans met beide handen aan en bent van meet af aan steevast geëngageerd en gedreven. Bottom line: jouw baas kan jou plaatsen waar hij wil, je zorgt altijd voor een happy end.

Je bent loyaal

Anno 2021 is loyauteit en betrouwbaarheid van een medewerker cruciaal. In een (professionele) wereld waar iedereen voortdurend keuzes kan maken, is het voor jouw toekomstige baas belangrijk te weten dat hij ook op lange termijn op jou kan bouwen. Ook rekent hij er graag op dat je je beloftes nakomt en dat deadlines voor jou heilig zijn. Staaf die insteek dan ook zeker met praktische voorbeelden uit vorige jobs of stages wanneer je een starter bent. Voorts is het ook belangrijk dat je tegen een stootje kan en wanneer er druk op de ketel zit, je je niet uit je lood laat slaan. Met andere woorden: jouw toekomstige baas verwacht van jou dat je een rots in de branding bent, ook wanneer het hectisch wordt.

Je bent taalvaardig en communicatief

Onderschat het belang niet van taalvaardigheid en welbespraaktheid. Een kei zijn in je vak is maar een van de facetten van een goede  professional. Jezelf kunnen uitdrukken, liefst in meerdere talen, is eveneens een must. Ook het overdragen van kennis, teamoverleg, projectbeheer,… vereisen dat je goed van de tongriem gesneden bent.  Als gemotiveerd medewerker moet je je ideeën en gedachten immers helder kunnen verwoorden. Alleen zo kan je bepaalde dingen doordrukken bij je collega’s en je baas. Of je een kei in communicatie bent, zal tijdens het sollicitatiegesprek wel naar voren komen, maar geef het zeker op voorhand al aan in je cv.

Cookie Instellingen  -  Privacy policy