fbpx

Solliciteren een karwei? Niet wanneer je het anders dan anderen aanpakt. Deze 6 manieren van creatief solliciteren brengen alvast weer (meer) plezier in je zoektocht naar die droombaan.

Ga voor echtheid
Maak van je sollicitatie geen goednieuwsshow. Durf ook eens de mindere successen van je carrière toelichten. Geef vervolgens mee wat je daaruit hebt geleerd en hoe het je sterker heeft gemaakt als professional. Kortom, laat je zien hoe je echt bent. Niet hoe dat je denkt dat je toekomstige baas jou wil zien.

Maak een video
Maak een leuke sollicitatievideo of laat je bijstaan door iemand die samen met jou zo’n leuk audiovisueel visitekaartje in mekaar kan zetten. Succes verzekerd in tijden waarin iedereen het enkel nog heeft over online video.

Wees origineel in wat je schrijft
Een originele openingszin, een leuke kwinkslag of een vette literaire knipoog? Dat werkt altijd. Van het moment dat je een glimlach op het gezicht van de rekruteerder kan toveren, ben je al halfweg. Probeer het dus met originaliteit en een onverwachte invalshoek.

Mik op visueel
Laat je cv en motivatiebrief visueel knallen. Er zijn tal van templates online waar je inspiratie kan uit putten. Kies voor (extra) kleur, wat meer grafische elementen of een leuke quote bijvoorbeeld. Wat je ook doet, zorg dat je sollicitatie eruit springt. We leven in een erg visuele tijd. Speel daarop in door je cv aan te passen aan de tijdsgeest.

Je eigen website
Wat is professioneler dan wanneer je iemand bij een sollicitatie kan doorverwijzen naar je eigen website waar ze dingen over jou ontdekken? Zet er je cv op, leuke weetjes of bijzondere dingen die je professioneel hebt gerealiseerd. Maak het vooral visueel aantrekkelijk met bijvoorbeeld wat leuke (in een professionele context gemaakte) foto’s van jezelf.

Laat je (digitale) visitekaartje spreken
Geef je (digitale) visitekaartje aan mensen waarvan je denkt dat ze jou mogelijk snel naar een leuke job kunnen leiden. Dat kan op een beurs, tijdens een uitje, op een netwerkevent… Kies je eigen opportuniteiten. Wanneer je dat combineert met een eigen website, dan zit je helemaal goed.

Pascal Dewulf

Cookie Instellingen  -  Privacy policy