fbpx

De zomervakantie begint stilaan op haar laatste benen te lopen. Met deze supertips scoor jij in september alvast je droomjob.

Toon je spontaniteit

Wacht niet op een vacature. Trek je stoute schoenen aan en solliciteer spontaan bij het bedrijf waar je aan de slag wil. Ook wanneer ze geen openstaande betrekking (lijken te) hebben. Ook wanneer je geen idee hebt of ze mensen als jij kunnen gebruiken. Denk eraan: niet geschoten, is altijd mis.

Begin tijdelijk, eindig vast

Een job bij je droombedrijf, maar tijdelijk? Who cares? Gewoon doen. Zo heb je alvast een tijdelijke voet tussen de deur. En, zoals het zo vaak gaat: ben je echt goed in wat je doet dan is de kans groot dat je een vast contract in de wacht sleept.

Curb your enthusiasm

Vrij vertaald betekent dit dat je je enthousiasme moet doseren. Wees niet euforisch maar realistisch wanneer je aan je jobjacht begint. Doseer met andere woorden je enthousiasme. Zo houd je het veel langer vol, ook wanneer het niet onmiddellijk lukt om een job binnen te hengelen.

Ga naar een jobbeurs

De snelste weg naar een baan zijn niet zelden jobbeurzen waarbij je in rechtstreeks contact komt met werkgevers. Heb je wat geluk dan ligt er aan het eind van de dag al een contract klaar. Goed nieuws: ook de JobVillage(s) van Roularta gaan vanaf september weer fysiek van start. In levende lijve dus.

Ervaring is de beste leermeester

Misschien draait je zoektocht naar een mooie job in het begin wat vierkant. Maal er niet om. Dat noemen ze een leercurve. Vraag telkens om feedback en word zo een sollicitatieprofessional.

Op alles een antwoord

Dat is het gevoel dat je moet hebben wanneer je op sollicitatiegesprek gaat. Dat kan uiteraard alleen wanneer je je huiswerk maakt over het bedrijf, een aantal standaardvragen bestudeert en er vervolgens je eigen flair aan geeft. Op zoek naar inspiratie voor wat betreft standaardvragen? Check dan zeker onze Regiotalent vragenlijst met de 25 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Solliciteer doelmatig

Iets wat je absoluut niet moet doen, is lukraak solliciteren. Dat ga je je immers later beklagen wanneer je op een werkplek terechtkomt die je helemaal niet ligt. Solliciteren is met andere woorden serious business. Het bepaalt je professionele toekomst, maar ook of je je happy en gemotiveerd zal voelen bij je nieuwe collega’s. Kies daarom enkel bedrijven uit waar je hart echt sneller gaat van slaan. Succes!

Pascal Dewulf

 

 

Cookie Instellingen  -  Privacy policy