fbpx

Interesse in een job dichter bij huis? Begin dan alvast met een goede curriculum vitae op te stellen. Als je wenst deel te nemen aan de online JobVillage van Regiotalent, dan kun je maar beter wat tijd in je cv steken. Dit persoonlijk overzicht is namelijk van onschatbare waarde tijdens het eerste contact van een sollicitatie.

In een cv staan je persoonlijke gegevens, informatie over je studies en uitleg over je ervaringen. Bij je registratie voor de JobVillage kun je je cv opladen, zodat hij zichtbaar is voor de recruiters. Weet dat je cv deuren kan laten opengaan, maar ook deuren kan sluiten. Een zwak cv? Veel kans dat dat al snel in de prullenbak belandt en je dus niet meer de kans krijgt om je tijdens een sollicitatiegesprek- of test te bewijzen.

Om ervoor te zorgen dat ons deelnemers optimaal presteren op de JobVillage, geven we jullie alvast wat tips & tricks voor een goed cv. Expert van dienst is Fabian Verckens van Manpower.

Stel jezelf voor

Wil je jouw cv eruit laten springen? Dan is een korte voorstelling over jezelf een echte meerwaarde. Het is even wat werk, maar hier kan je jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging een duidelijke richting geven. Hierdoor toont jouw cv niet enkel wat je kan, maar ook wat je wil.

Keep it short and simple met structuur

Een cv is geen boek. Maak het vooral relevant, begrijpbaar en beknopt. Zorg daarnaast voor een goede structuur met titels en ondertitels, een duidelijk lettertype en voldoende witruimte.

Maak meerdere versies van je cv

Het personaliseren van een cv voor de specifieke functie waarvoor je solliciteert, vergroot de kans dat je gecontacteerd wordt. Aandacht voor detail laat zien dat je de tijd hebt genomen om de functie te begrijpen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om de inhoud van jouw cv nauwkeurig af te stemmen op de functieomschrijving.

Zorg dat je cv klopt

Alle informatie in je cv, moet correct zijn. In een interview zullen de zaken op je cv afgestemd en getest worden. Zorg er dus voor dat je kennis van een taal echt ‘zeer goed’ is, en dat je werkelijk iets afweet van een ERP-programma. Als je even niet hebt gewerkt door omstandigheden, vermeld dit dan ook.

Zet je cv om in pdf

Als de werkgever geen type document specificeert, kies dan steeds voor een pdf-versie. Dit maakt van jouw cv een proper en strak document en zorgt ervoor dat alles nog beter uitkomt. Zo zet je jouw harde werk om en open je de deur naar een nieuwe job!

Mieke Vercruijsse

Tijdens de online Regiotalent JobVillage op 20, 22 en 24 oktober kan je voor een cv-analyse terecht aan de stand van Manpower. Schrijf je dus snel in.

Cookie Instellingen  -  Privacy policy