fbpx

Alles uit onze Jobvillages? Dat doe je best door je goed voor te bereiden op je bezoek. Wij geven jou graag een aantal tips mee om alles uit onze jobbeurzen te halen.

Gespreksstof

Waar je mee begint? Je huiswerk maken. Niet echt je huiswerk maken natuurlijk. Met huiswerk maken, bedoelen we dat je info inwint over de bedrijven waarvoor je interesse hebt in functie van de Jobvillage(s) die je wil bezoeken. Op www.jobvillage.be vind je voor elke Jobvillage immers de lijst met deelnemende bedrijven. Pik er degene(n) uit waar je professioneel een oogje op hebt en ga aan de slag. Bezoek de website van het bedrijf, win informatie in bij mensen die er al eventueel aan de slag zijn en check hoe ze recent in de actualiteit kwamen. Zo heb je gelijk al heel wat gespreksstof wanneer je met de bedrijven kennismaakt tijdens een van de Jobvillages.

Weet wat je wil

Belangrijk is uiteraard ook dat jij weet wat je professioneel wil. Dat betekent dat je op voorhand een lijstje met vragen samenstelt rond wat jij allemaal belangrijk vindt om je helemaal lekker te voelen in je job. En die vragen dan ook stelt tijdens de gesprekken bij je bezoek aan een van onze Jobvillages. Wees ook niet te beschroomd om notities te nemen of je laptop mee te nemen en de info die je krijgt, in te typen in een samenvattend document. Zo kan je achteraf alles nog eens rustig laten binnen komen.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Ook jouw cv is uiteraard van belang. Breng het volledig up-to-date. En maak het visueel aantrekkelijk en memorabel. Het oogt professioneel wanneer je naast een babbel ook jouw cv kan achterlaten bij een van de recruiters van de bedrijven waarmee je een gesprek had. Ga nog een stapje verder en vraag of de recruiters op Jobvillage jouw cv op papier dan wel digitaal willen. Dat impliceert uiteraard ook dat je een aantal kant-en-klare cv’s mee hebt op de dag dat je een van de Jobvillages bezoekt. Plaats ook je cv ergens online waar de rekruteerders het kunnen bekijken/downloaden. Kortom, maak het zo makkelijk als mogelijk voor de mensen/bedrijven waarmee je sprak om jou achteraf weer op te pikken. Tip: voorzie je cv van een recente foto. Dan zal de recruiter zich jou veel makkelijker voor de geest kunnen halen wanneer hij/zij achteraf nog eens door jouw cv loopt.

Een echte professional

Tot slot: heb je een leuk gesprek gehadĀ  Aarzel dan niet om de contactgegevens van de rekruteerder te vragen. Beter nog: wissel visitekaartjes uit. Het laat jou tegelijkertijd ook toe om achteraf zelf actief de opvolging te doen van de gesprekken die je op een van Jobvillages had. Veel succes alvast!

Pascal Dewulf

Cookie Instellingen  -  Privacy policy