fbpx

“Wat fijn om hier alles verzameld te zien. Dat spaart me heel wat over-en-weergeloop”

Jobvillage is de rots in de branding voor heel wat mensen. Ze zijn op zoek naar een job, zoeken een nieuwe uitdaging, een carrièreswitch of tasten gewoon de markt even af. Zeker een win/win-verhaal voor alle deelnemers aan Jobvillage. Wij snoven onlangs de sfeer op in Gent.

Voor Jobvillage Gent waren vooraf 500 mensen ingeschreven. Daarnaast waren er ook spontane bezoekers. Zowel hogeropgeleiden als mensen zonder diploma op zoek naar een eerste werkgever of naar ander werk, passeerden de revue. Jobvillage kon een palet van jobaanbiedingen voorleggen. De keuze was zeer uitgebreid: van vrije beroepen tot administratie, van schoonmaak tot creatieve beroepen.

De bezoekers konden er op de koffie met tientallen werkgevers uit de regio, hun cv werd geanalyseerd en er was volop loopbaanadvies. Tessa Noens van ERA: “We hebben al wat ervaringen met Jobvillage. Het is niet onze eerste deelname. Ook vandaag is er een grote opkomst en we hebben toch al enkele hoopgevende gesprekken achter de rug.”

Ruim aanbod

Meer dan veertig bedrijven uit alle sectoren, ook van de overheid zoals provincie Oost-Vlaanderen, Farys en FOD Justitie, lokken de bezoekers met de beste voorwaarden en de aantrekkelijkste job. Anne en Bob (fictieve namen) runnen samen een bedrijf in de bouwindustrie. “We merken dat er minder opdrachten komen en het is ook moeilijk om personeel te vinden. Daarom zijn we hier om eventueel een carrièreswitch voor te bereiden.”

Kobe Van Aker: “Ik ben werkzoekend en ben in veel geïnteresseerd. Vandaar dat ik naar hier kom wegens het ruime aanbod in functies en jobs. Een voordeel is dat hier alles verzameld is en ja, ik had al enkele interessante gesprekken, nu nog eventjes nadenken.”

Anke Schepper werd plots werkloos door een faillissement: “Wat fijn om hier alles verzameld te zien. Dat spaart me heel wat over-en-weergeloop. Ik heb hier en daar al een babbeltje gedaan. Dat gebeurt in een gemoedelijke sfeer. Alle opties ben ik nu aan het bekijken. Ik ben met bepaalde verwachtingen naar Jobvillage gekomen en houd er een goede indruk aan over.”

Gezellige sfeer

Ook Tom en Helena kwamen hun licht opsteken. “Ik heb kine en gezondheidsbevordering gedaan dus ben ik op zoek naar een job in de preventie”, duidt Helena. “Ik merk dat daar nog niet te veel vraag naar is. Het blijft een uitdaging.”

Ook Tom volgde kine en specialiseerde zich in medical engineering: “Het is spannend maar ik hoop hier toch iets te vinden. De beurs straalt een gezellige sfeer uit. Dat is het beste kader om aan de slag te gaan.” (DIVL)

Cookie Instellingen  -  Privacy policy