fbpx

Levenslessen komen in allerlei maten en soorten voor. En dan zijn er dat soort van levenslessen die op jouw cv horen. Jawel. Die levenslessen die carrièregewijs aantonen dat jij wel degelijk de witte raaf bent voor die nieuwe job.

Twee vliegen in één klap

Stel, je bent er carrièregewijs een heel tijdje tussenuit geweest omdat je ernstig ziek was. Maar nu ben je er weer bovenop. En wil je weer instappen. Maar ja, er is dat gapende gat op je cv. De oplossing? Gewoon op jouw cv vermelden wat jou is overkomen, hoe je er bent mee omgegaan en wat je ervan hebt geleerd. Op die manier raak je twee vliegen in één klap. Je geeft richting rekruteerder aan dat je harde tijden hebt beleefd, maar nooit hebt opgegeven. Je bent dus een vechter en je gaat ervoor. Een uitstekende kwaliteit van een doorgewinterde professional. Op het moment dat je dit vermeldt op je cv stel je je echter ook kwetsbaar op. Je raakt met andere woorden een emotionele snaar bij de rekruteerder. En dan heb je altijd een streepje voor.

Grijze zone

Hetzelfde met een burn-out. Is er een grijze zone op je cv omdat je er een tijdje hebt doorgezeten, dan moet je dat absoluut niet wegmoffelen. Hoe ben je in die burn-out geraakt? Door steeds het beste van jezelf te geven omdat je helemaal gepassioneerd bent door je werk. Vermeld het dus op je cv en geef vooral aan hoe jij persoonlijk uit het dal bent gekrabbeld. Welke initiatieven heb jij genomen?  En wat heb je besloten te doen opdat het je in de toekomst niet weer zal overkomen? Wanneer je dat allemaal bij mekaar pent, dan scoor je gegarandeerd bij de werkgever.

Ups en downs

Bottom line: een carrière is net als het leven zelf: een weg met ups en downs. Belangrijk is dat je die dalmomenten overwint en weer doorgaat. Wanneer een rekruteerder daar geen oren naar heeft en geen begrip toont voor jouw verhaal, dan moet je je misschien toch eens afvragen of je wel echt bij dat bedrijf aan de slag wil. Het gebrek aan begrip en appreciatie voor jouw openheid zouden immers ook wel eens een voorteken kunnen zijn van een algeheel gebrek aan respect dat zit ingebakken in de bedrijfscultuur. Openheid op je cv, met levenslessen, siert je als professional en als mens. Een rekruteerder die er zijn schouders voor ophaalt, daar kan je maar beter vraagtekens bij plaatsen.

Pascal Dewulf

Cookie Instellingen  -  Privacy policy