fbpx
Op een jobbeurs ligt er heel wat informatie voor je klaar en kan je ter plekke alle indrukken op je laten inwerken. Toch is een kleine voorbereiding altijd mooi meegenomen. Maak je huiswerk met dit handige to-dolijstje.

  1. Werk je CV bij en print een aantal exemplaren af. Het is jouw meest kostbare wapen op een jobbeurs, dat je troeven in één oogopslag samenbalt en werkgevers nieuwsgierig maakt naar jou.
  2. Surf naar de website van de jobbeurs en download een handig overzicht van alle bedrijven die er present tekenen. Hierop kan je ook vrij gedetailleerd terugvinden welke vacatures ze in de aanbieding hebben. Doe al wat research over de bedrijven in kwestie en bereid gerust wat vragen voor over een specifieke vacature.
  3. Download een praktisch grondplan van de beurs. Zo weet je meteen waar je moet zijn, en kan je doelgericht naar een ander standje doorlopen als er ergens een file staat. Hou ook wat ruimte vrij voor bedrijven die je op het eerste zicht niet veel zeggen: verwacht het onverwachte.
  4. Hou op voorhand rekening met de timing in je agenda. In de tweede helft is het vaak wat rustiger op een jobbeurs. Wil je de standhouders in alle rust spreken, dan kan het een goed idee zijn om iets later te komen.
  5. Neem een tas mee om je cv’s, visitekaartjes en brochures in op te bergen. Vergeet je eigen visitekaartjes niet (als je die hebt), dat geeft altijd een professionele indruk. Stop ook een snack en een drankje in je tas om je energiepeil hoog te houden. Een jobbeurs is geen ponykamp!
  6. Klik op deze website door naar gratis advies om er een succesvolle jobbeurs van te maken. Hoe maak ik een goede eerste indruk? Wat moet ik zeker vragen tijdens een 10-minutengesprek? Met welke bouwstenen knutsel ik een top-cv in elkaar? Een goed voorbereide jobhunter is er twee waard …
Cookie Instellingen  -  Privacy policy