fbpx
Solliciteren blijft voor vele mensen een waar kluwen. En het begin is zoals vaak het moeilijkst: hoe maak je een overtuigend cv op dat professioneel, persoonlijk en pittig overkomt? Experts van Start People analyseren met plezier jouw cv tijdens onze JobVillage in Mechelen.

Hier alvast enkele gouden Start People tips:

1. Wees eerlijk en licht eventuele gaten op je cv toe. Er is niets mis mee om tijdelijk voor je kinderen of je ouders gezorgd te hebben, integendeel.

2. Weet dat je naast een werknemer ook een mens bent. Een foto zorgt voor een persoonlijke touch en hobby’s zoals sporten, klussen, scoutsleiding of vrijwillig lesgever zijn grote pluspunten op een cv. Ze getuigen van dynamiek, handigheid, doortastendheid en verantwoordelijkheid.

3. Tijd is een schaars goed in onze maatschappij, maar maak tijd voor een goed cv waarop je altijd kan verder bouwen. Voorkom zeker schrijffouten, oude contactgegevens en licht zeker ook beknopt je takenpakket en reden van vertrek toe.

4. Referenties spreken echt boekdelen en zijn een extra troef en overtuigingsmiddel. Dus vermeld deze zeker op je cv.

5. Probeer ook goed je motivatie voor de job goed toe te lichten. Want ook werkgevers voelen zich graag naar waarde geschat.

Smaken deze tips naar meer? Kom dan zeker bij ons langs op de jobbeurs JobVillage Mechelen op dinsdag 2 oktober van 14 tot 18u in Technopolis, Technologielaan. Info: www.jobvillage.be.

Cookie Instellingen  -  Privacy policy