fbpx

Je bent op zoek naar een baan, maar ziet door de vele jobwebsites het bos niet meer? Bezoek een JobVillage, daar sla je vijf vliegen in één klap.

  1. Je hebt een directe lijn naar bedrijven

Je kent het fenomeen vast wel: jouw zorgvuldig opgestelde motivatiebrief belandt onderaan een hoge stapel. Een jobbeurs vormt dan een uitgelezen kans om jezelf in real life voor te stellen. Je hoeft niet wekenlang in spanning af te wachten op een gesprek, maar kan rechtstreeks bij de recruiter je sprankelende persoonlijkheid tonen. Zo bouw je een eerste voorsprong uit op de talloze anonieme cv’s die per e-mail binnenstromen.

  1. Je bent meer op je gemak

Een officiële sollicitatieprocedure kan nogal imponerend overkomen. Welke jobkandidaat heeft er nu geen zenuwen als hij op gesprek moet gaan in Het Hoofdkantoor? Op een jobbeurs liggen de kaarten anders. Daar is het een komen en gaan van mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jou. Door de lossere sfeer kom je vanzelf spontaner en dus zelfverzekerder over.

  1. Je vindt er misschien wat je níet zoekt

Een jobbeurs is het ideale terrein om je jobscope te verbreden. Misschien ben je in de financiële wereld aan de slag, maar zegt de gezondheidszorg je ook wel iets? Of wie weet spreekt de politie of het openbaar vervoer je wel aan? Op een jobbeurs kan je in alle rust bij verschillende bedrijven aankloppen. Tal van nieuwe werelden liggen er op slechts enkele meters van elkaar verwijderd.

  1. Je krijgt meteen antwoord op je vragen

Hoe vaak moet ik klanten bezoeken in deze functie? Hoe ver moet mijn Photoshop-ervaring reiken? Op een jobbeurs krijg je antwoorden die je via een andere weg minder snel te weten komt. Tegelijk krijg je de kans om wat informele vragen te stellen over de bedrijfscultuur. Bereid gerust een aantal vragen voor om zo meer te ontdekken over het bedrijf of de vacature.

  1. Je houdt er kennis en contacten aan over

Ook al scoor je niet meteen een job, na een jobbeurs ga je altijd met íets naar huis. Vaak kan je je cv laten analyseren, loopbaanadvies krijgen of een professionele foto laten nemen voor op je LinkedIn-profiel. Een bundeltje visitekaartjes van recruiters is nog zo’n waardevol souvenir. Als je op een later tijdstip solliciteert bij een bedrijf, verwijs dan in je brief naar de contacten die je al hebt gelegd op de jobbeurs: “Ik sprak onlangs met recruiter x op jobbeurs y. Hij vertelde me over de vacature z, die mij meteen heel erg aansprak.”

Cookie Instellingen  -  Privacy policy