fbpx

Je cv snel op de ja-stapel krijgen bij de rekruteerder? Dat doe je zo.

Je bent op zoek naar je droomjob. En je wringt je in honderd bochten om die te bemachtigen. Toch lijk  je vaker niet dan wel te scoren. Misschien ligt het wel aan je allereerste indruk? En dat is, jawel, jouw cv. Geen nood, met deze tips komt jouw cv wel binnen de kortste keren op de ja-stapel.

Neem eerst en vooral de vacature grondig door. Voor alle duidelijkheid: de vacature is niet gelijk aan de job. Het is dan ook belangrijk dat je de vacature grondig onder de loep neemt. Denk dus niet aan hoe leuk jij die baan vindt en wat je er allemaal carrièregewijs zou kunnen beleven. Kijk in de plaats naar de vacature en hoe die in mekaar zit. Dat is immers de kant van de rekruteerder. Hoe dichter je daar tegenaan zit, hoe groter de kans dat je op de ja-stapel terechtkomt.

Durf en interesse

Durf zeker ook op voorhand te bellen. Dat wil zeggen: voordat je je cv opstelt. Doe dat nadat je de vacature grondig hebt doorgenomen en je voor jezelf een aantal cruciale vragen hebt genoteerd. Op voorhand even wat vragen stellen is heus geen schande. Integendeel, het getuigt van durf en vooral ook veel interesse. Je laat zo immers aan de rekruteerder zien dat je er echt wel wil voor gaan.  En dat je in die optiek ook geen angst hebt om contact te leggen. Dat contact is trouwens cruciaal. Zo heeft de rekruteerder al een eerste kennismaking met jou achter de rug. Mag je daarna op gesprek, dan zal dat al een stukje vlotter verlopen.

Helemaal op maat

Met de antwoorden die je op je vragen krijgt, kan je vervolgens je cv helemaal op maat gaan maken. En zo de perfecte match creëren met hetgeen in de vacature wordt gevraagd en wat jij op dat vlak allemaal kan aanbrengen. Je hebt daarover nu immers rechtstreeks input voor gekregen van de rekruteerder. Wat hij vervolgens zal zien op je cv, zijn dus dingen die hij meestal zelf heeft aangegeven. Dat kan toch alleen maar tot een geweldig resultaat leiden?

Kort en kernachtig

Bovenaan je cv ga je in een kadertje datgene vermelden waarop de rekruteerder het accent heeft gelegd tijdens jullie voorafgaand telefoongesprek. Jouw kwaliteiten, maar ook de vaardigheden voor de functie. Kort en kernachtig. De reden dat je dat doet, is omdat je cv in eerste instantie vaak heel kort wordt bekeken. Zo kan de rekruteerder in één oogopslag een ja-gevoel hebben nog voor hij je cv verder in detail heeft doorgenomen. Met andere woorden: hij kan op jouw cv zo snel datgene zien wat precies nodig is. En dat allemaal dankzij een simpel voorafgaand telefoontje.
Pascal Dewulf

Cookie Instellingen  -  Privacy policy