fbpx

Recruiters krijgen tientallen, zo niet honderden, cv’s te verwerken. Het is dan ook belangrijker er met jouw cv uit te springen. Met deze 5 tips stel jij gegarandeerd een verrassend cv samen. Succes alvast!

Stel duidelijke doelen

Beter dan jezelf in de verf te zetten, kan je jezelf eerst even afvragen wat je precies wil in de job waarvoor je solliciteert. Wil je vooral bijleren, werkervaring opdoen, snel carrière maken, samenwerken met collega’s, … Met andere woorden: je kan niet op je doel mikken wanneer je je doel niet precies kent.

Structuur

Alles heeft een begin, midden en einde. Ook jouw cv en bijhorende sollicitatiebrief. Bedenk wat je in grote lijnen tot bij de rekruteerder wil krijgen en vat dat samen in maximaal vijf hoofdpunten. Detailleer vervolgens die hoofdpunten.

Verplichte stuff

Heb je even geen inspiratie? Denk aan de dingen die je verplicht in een cv moet zetten: contactgegevens, werkervaring, opleidingen, competenties en persoonlijk profiel. Bij dat laatste schrijf je in een vijftal regels neer wie je bent, wat je doet en wat je zoekt? Je kan dat het best meteen na jouw contactgegevens bovenaan jouw cv zetten. Het is een soort samenvatting van jouw cv/sollicitatiebrief waar de rekruteerder in één oogopslag snel zicht op jou krijgt.

Authenticiteit

Vergeet clichés als ‘ambitieus’, ‘ondernemend’, ‘gedreven’ en ‘flexibel’. Ga in plaats daarvan voor een écht verhaal. Vertel over jezelf, wat je hebt gerealiseerd en vooral ook hoe je je daarbij voelde. Was je bijvoorbeeld heel erg trots op een succesvol afgerond project? Zeg dat dan met zoveel woorden.

Je eigen stijl

Je hoeft echt niet te schrijven als een winnaar van de Nobelprijs literatuur. Je schrijft zoals jij bent. Wees uiteraard wel respectvol en correct qua taalgebruik. Voor de rest mag je (redelijk) schaamteloos zijn. Je schrijft wat jij denkt te moeten schrijven, niet wat jij denkt dat de persoon aan de andere kant graag zou willen lezen.

Pascal Dewulf

Cookie Instellingen  -  Privacy policy