fbpx

Jobvillage vindt dit jaar zowel fysiek als digitaal plaats. Wil jij een goede eerste indruk maken op de virtuele jobbeurs? Deze tips helpen je al aardig op weg.

 

Prospectie

Kijk op voorhand welke bedrijven een virtuele stand hebben op de jobbeurs, lees de bedrijfsprofielen en de vacatures grondig door en maak een selectie van met wie je in contact wilt treden.

 

Inhoudelijke voorbereiding

Bereid je inhoudelijk voor, net zoals je doet voor een ander sollicitatiegesprek. Zorg dat je wat zinvolle vragen hebt voor het bedrijf en denk na welke troeven van jezelf je in de kijker wilt zetten.

 

Technische voorbereiding

Probeer wifi-connectie te vermijden en werk met een internetkabel voor een videocall. Ook voor een chat met je gsm zorg je dat je je bevindt op een plaats waar je permanent goede ontvangst hebt.

 

De optimale plaats

Kies voor een rustige plaats en zorg dat je alleen bent. Zorg voor een sobere, nette achtergrond en let op de lichtinval. Ook voor een chatsessie kun je beter niet gestoord worden.

 

Stiptheid

Nu je je niet hoeft te verplaatsen, is er zeker geen enkele reden om te laat te komen. Meld je dus op tijd aan en zorg dat je klaar zit voor je eraan moet beginnen.

 

Kledij

Kleed je wat deftig en ga dus niet in pyjama of yogaoutfit achter je computer zitten. Let op dat je ook niet overdrijft. Een maatpak is misschien net van het goede te veel.

 

Let op je taal

Zowel in een videocall als in de chat is het belangrijk om te letten op je taal. In de chat is dat nog extra belangrijk. Tikfouten, chattaal en emoticons zijn uit den boze.

 

Sluit correct af

Laat de interviewer de connectie verbreken. Zo vermijd je dat je te snel het gesprek afbreekt.

 

Geheugensteuntje

Noteer na elk gesprek de extra informatie die je hebt verkregen en het gevoel dat je bij het gesprek had. Dat korte geheugensteuntje kan handig zijn als je veel recruiters spreekt.

 

Mieke Vercruijsse

 

Jobvillage online op dinsdag 3 en donderdag 5 mei 2022.

Cookie Instellingen  -  Privacy policy