fbpx

Trek je binnenkort naar een van onze Jobvillages op zoek naar je (volgende) droomjob? Dan moet je zorgen dat je cv sprankelt van overtuigingskracht. Dat doe je alvast me deze 5 supertips.

Maak je cv op maat
Onmogelijk bij een jobbeurs als Jobvillage? Kan echt wel hoor. Afhankelijk van de locatie(s) waar je in onze Jobvillages immers op jobjacht gaat, ga je telkens andere bedrijven ontmoeten. Welke dat zijn vind je hier. Kijk welke bedrijven je interessant vindt per locatie en maak dan je cv op maat van dat bedrijf opdat je na een face-to-facegesprek met het bedrijf van je keuze een gepersonaliseerd cv kan achter laten.

Meld de belangrijkste info eerst
Na je contactgegevens moet je onmiddellijk komen met een knaller: jouw realisatie(s) bij je vorige werk. Een cruciaal project dat de omzet van het bedrijf heeft opgekrikt met ettelijke procentpunten? Een nieuw product dat commercieel brokken maakte op de markt? Dat zijn dingen die als eerste in de kijker moeten springen op je cv. Stem die realisaties ook af op het bedrijf waar je solliciteert.

Gebruik de juiste sleutelwoorden
Pluis vacatures op na van het bedrijf waar je aan slag wil. Kijk naar vaak gebruikte woorden en verwerk die in je cv wanneer je in een van onze Jobvillages op het bedrijf afstapt. Kleine dingen in de vormgeving en inhoud van je cv maken vaak een wereld van verschil.

Zorg voor structuur
Waak erover dat je cv overzichtelijk, bondig (maximum 1 A4’tje) en gestructureerd is. Dat betekent dat je met duidelijk afgelijnde secties werkt: jouw contactgegevens, jouw realisaties, je bijzondere vaardigheden of ook je talenkennis. Doe dat visueel met bijvoorbeeld horizontale gekleurde balkjes die je langer of korter maakt in functie van de kennis die je hebt in een bepaalde discipline. Ook een sectie voor je opleidingen en/of diploma’s. Jaargangen hoeven daar niet noodzakelijk bij en je moet ook niet teruggaan tot in de lagere school. Enkel wat relevant is voor het bedrijf waar je op gesprek gaat.

Gebruik de juiste toon
Het is niet altijd wat je neerschrijft in je cv dat telt, maar wel hoe je het neerschrijft. Straalt daar positiviteit en enthousiasme vanaf? Dan ben je al halverwege bij je nieuwe droomjob.
Pascal Dewulf

Cookie Instellingen  -  Privacy policy