fbpx
Selecteer een pagina

Op onze JobVillages van 19 maart (Antwerpen) en 26 maart (Leuven) kan je niet alleen terecht op de stands van verschillende werkaanbieders, je kan er ook je curriculum vitae laten analyseren door een deskundige van Randstad.

Een cv is niet zomaar een bijlage van je sollicitatiebrief. Het is als het ware je professionele identity kit die niet alleen vermeldt wie je bent, maar ook je vaardigheden oplijst. Onderstaande tips kunnen jou alvast helpen om het ideale cv samen te stellen, dat je onderscheidt van andere kandidaten.

Relevante ervaring
Wees beknopt en to the point. “Aan een cv van drie pagina’s begint geen enkele rekruteerder graag. Je kan je cv inkorten door bijvoorbeeld alleen de relevante ervaring en kennis voor de specifieke vacature te vermelden. Solliciteer je bijvoorbeeld voor een job waarin cijfers niet belangrijk zijn, schrap dan bij de rubriek ‘Vaardigheden’ dat je goed bent met cijfers. Een cv op maat, als het ware”, adviseert Brigitte Depière van Randstad Recruitment Advice.

Gestructureerd
Zorg ook voor een helder en gestructureerd cv. Zet de info in rubrieken. Werk met tussentitels, opsommingstekens en voldoende witruimte. “Benadruk je belangrijkste troef voor de job. Orden de rubrieken van je cv op zo’n manier dat je belangrijkste troef voor de job waarvoor je solliciteert in het oog springt. Legt de vacature de nadruk op een diploma en beschik je over dat diploma? Zet de rubriek studies dan als eerste onder je contactgegevens”, aldus nog Brigitte Depière.

Voor bepaalde vacatures is het diploma minder belangrijk dan de ervaring die je hebt opgebouwd. Dat hoeft niet eens ervaring in een arbeidsomgeving te zijn, maar ook van stages, vakantiewerk, vrijwilligerswerk,… “Wees concreet en vermeld eerst je functie en dan het bedrijf en de periode. Omschrijf vervolgens je taken als ze relevant zijn voor de vacature. Hierdoor kan een werkgever sneller inschatten of je de juiste ervaring hebt”, besluit Brigitte Depière.

Nog meer tips van je Randstad-expert krijg je op onze JobVillage in Antwerpen en Leuven.

Cookie Instellingen